Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

Silopili Mucit Rıdvan’a Sahip Çıkalım

 

8.3.2007 13:16:18

Şırnak’ın Silopi İlçesinde İkamet Eden 17 Yaşındaki Mucit, Kendi Kendine Şarj Olan Kalem Pil İcat Etti. Sürtünme Enerjisi İle Çalışan Piller, Normal Pillerin İki Katı Daha Fazla Enerji Verebiliyor.

 

 

 

Kumanda ve diğer cihazlar 2 pil ile çalışırken, Rıdvan Kaden isimli 17 yaşındaki mucidin  icat ettiği pillerden bir tanesi bir cihazı çalıştırmaya yetebiliyor. Kısıtlı imkânlarla bu pili icat ettiğini söyleyen Rıdvan, imkânları olduğunda daha büyük icatlar yapabileceğini söyledi

Hedefinin cep telefonları için bitmeyen bir batarya üretmek olduğunu söyleyen Rıdvan, imkân verildiği taktirde bunu rahatlıkla yapabileceğini söylüyor. Lise öğrenimine dışarıdan devam eden Rıdvan, daha önce birçok icat yaptığını fakat ilgisizlikten dolayı bunu sergileyemediğini belirtti.


Küçüklüğünden beri bilim ve teknolojiye olan merakından dolayı elektrik ve elektronik işlerine ayrı bir hevesi olduğunu söylen genç mucit, sürekli olarak teknoloji dünyasını takip ettiğini söyledi.

Genç mucit, yeni çıkan ürünleri takip ettiğini ve bunlardan yola çıkarak kendi çapında araştırmalar ve yeni projeler ürettiğini fakat imkanlarının kısıtlı olması ve insanların ilgisizliğinden dolayı bir çok projesinin yarım kaldığını dile getirdi. “Şimdi buradan ileri gelen büyüklerimizden bu konuda bana yardımcı ve destek olmalarını rica ediyorum. Fakat biraz daha eğitim ve olanaklar verilirse ülkem ve insanlık için çok faydalı buluşlar yapacağıma inanıyorum” şeklinde konuşarak destek bekleyen genç mucit Rıdvan, “Ben bu icatları herhangi bir meslek okulunda eğitim gördüğüm için yapmadım, kimseden de öğrenmedim. Bu projeleri kafamda tasarlayıp hayal gücümle birleştirip, kendi el yeteneklerimle biçimlendiriyorum” dedi.

 

Rıdvan’ın en büyük projelerinden birisi ise bitmeyen telefon bataryası yapmak. Eğer imkân verilirse bitmeyen telefon bataryası projesini yapmasının mümkün olduğunu kaydeden Rıdvan Kaden, “Türk gençlerine imkân ve destek verildiği takdirde, Türkiye’nin de başka teknoloji devi ülkelerinden hiç bir farkının olmayacağını kanıtlamak hiçte zor değil. Yeter ki imkân sağlansın” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  BARIŞA DAHA YAKINIZ 29.9.2010
  TMK mağduru Ailelerden süresiz eylem 5.6.2010 05:19:58
  SİLOPİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ HALK OYUNLARI ŞAMPİYONU OLDU 1.3.2010 00:58:16
  BİLİNÇSİZ BİLGİSAYAR KULLANIMININ DOĞURACAĞI SONUÇLAR 3.8.2009 12:10:14
  TÜRKİYE'NİN İLK BİLİM MERKEZİ'NİN PROJE İHALESİ YAPILDI 24.3.2009 12:51:43

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber